Koper włoski z karczochami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 karczochy
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 koper włoski
  • 1 zielony koperek do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Karczoch pozbawić ostrych końcówek, po czym razem z koprem włoskim włożyć razem do jednego rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby zakrywała składniki i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie koper włoski pokroić na małe kawałki, karczochy pozbawić rdzenia, a ich liście drobno pokroić i razem z pokrojonym koprem wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobno i wymieszą z oliwa z oliwek. Po wymieszaniu polać tym warzywa. Na wszystko nałożyć musztardę i posypać zielonym koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy