Figi pieczone z serem i szynką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g szynki parmeńskiej w plastrach
  • 100 g sera pleśniowego Roquefort
  • 4 dojrzałe figi
  • pęczek roszponki

Opis przygotowania

Roszponkę oraz figi umyć i osaczyć z wody. Roszponkę wyłożyć na talerz. Figi przekroić na połowy, wyłożyć je plastrami szynki parmeńskiej i przełożyć na blachę do pieczenia. Następnie figi z szynką posypać pokruszonym drobno serem Roquefort. Całość wstawić piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Wszystko piec do chwili, aż ser całkowicie się roztopi, wtedy wyciągnąć z piekarnika i dodać do roszponki na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy