Jajka z majonezem, jabłkiem i kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 324
Jajka z majonezem,  jabłkiem i kaparami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jabłka (Reneta)
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • szczypta soli
  • natka selera

Opis przygotowania:

Jabłka oraz seler umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę do miski. Natkę selera pokroić drobno i dodać do pokrojonych jabłek. Kapary osączyć z zalewy, posiekać drobno i dodać do składników w misce. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać je ze skorupek, pokroić w dużą kostkę i dodać do całości. Następnie wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dodać do tego majonez, dobrze wymieszać i przełożyć do kubka.

0 komenatrzy

Podobne przepisy