Marchew smażona z ricottą i jarmużem

iwona

Autor:

Przepisów: 2000

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 liście jarmużu
  • 200 g sera ricotta
  • 1 kg marchwi
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia
  • garstka świeżego majeranku

Opis przygotowania

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Liście jarmużu wyłożyć na talerz. Potem rozgrzać mocno olej w rondlu i włożyć do niego całą marchew. Marchew smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć na talerz i oprószyć mielonym kminem rzymskim. Całość posypać świeżym majerankiem i serem ricotta.

0 komentarzy

Podobne przepisy