Panzanella (sałatka)

wd2005

Autor:

Przepisów: 3260

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g czerwonych pomidorków koktajlowych
  • 200 g żółtych pomidorków koktajlowych
  • 200 g parmezanu w całości
  • 200 g chleba ciabatty
  • 200 g miąższu z arbuza
  • 4 rzodkiewki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • sól
  • garstka świeżej mięty

Opis przygotowania

Warzywa oraz miętę umyć i osączyć z wody. Ciabattę pokroić w dużą kostkę, po czym przełożyć ją na blachę do pieczenia i lekko zrumienić w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 170°C. Zrumieniony chleb wyciągnąć z piekarnika i przełożyć go do miski. Rzodkiewkę oraz ogórka pokroić w cienkie plastry i dodać do chleba w misce. Dodać do tego pokrojone na połowy pomidorki koktajlowe czerwone i żółte. Następnie dodać do tego miąższ z arbuza, pokrojony w duża kostkę parmezan oraz mięte. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, skropić oliwą z oliwek i dobrze wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się