Makaron z serem i kalafiorem

arek

Autor:

Przepisów: 1873

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g makaronu kolanka
  • 100 g tartego parmezanu
  • 1 kalafior
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • sól
  • pęczek świeżej bazylii do dekoracji

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie kalafiora podzielić na różyczki, przełożyć je do kolejnego rondla, potem zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i zmiksować z tartym parmezanem i mielonymi nasionami kolendry. Zmiksowane składniki wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem i przełożyć do naczynia. Wszystko udekorować świeżą bazylia i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się