Makaron z serem i kalafiorem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2237
Makaron z serem i kalafiorem
fot. mealmakeovermoms / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g makaronu kolanka
  • 100 g tartego parmezanu
  • 1 kalafior
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • sól
  • pęczek świeżej bazylii do dekoracji

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie kalafiora podzielić na różyczki, przełożyć je do kolejnego rondla, potem zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i zmiksować z tartym parmezanem i mielonymi nasionami kolendry. Zmiksowane składniki wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem i przełożyć do naczynia. Wszystko udekorować świeżą bazylia i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów