Grahamki z ryżem i kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 735
Grahamki z ryżem i kurczakiem
fot. mealmakeovermoms / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 bułki grahamki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Grahamki przekroić na połowy i przełożyć na talerz. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Oba składniki oprószyć szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do kurczaka i smażyć na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć z patelni i przełożyć na pokrojone wcześniej grahamki. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, po czym zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, zmiksować mikserem na jednolitą masę i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów