Sajgonki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1850
Sajgonki
fot.

Składniki:

  • papier ryżowy;
  • ugotowana pierś z kurczaka;
  • prażona cebulka;
  • 1 ugotowana marchewka;
  • grzyby marynowane;
  • 2 dymki
  • sól, pieprz.

Opis przygotowania:

1. Pierś z kurczaka pokroić drobno w kosteczkę.
2. Marchew pokroić w cienkie paseczki.
3. Pokroić dymki, grzyby.
4. Wszystko wymieszać, dodać sól, pieprz.
5. Przygotować papier: zwilżyć każdy arkusz wodą. Na każdym arkuszu ułożyć porcje nadzienia i zwinąć.
6. Wstawić do lodówki na 30 minut.
7. Rozgrzać olej na patelni (albo w woku). Smażyć ruloniki na złoty kolor.
Smacznego!

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy