Dymka w sosie śmietanowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g cebulek w zalewie
  • natka zielonej pietruszki
  • Sos:
  • 300 ml śmietany 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Cebulki osączyć z zalewy na sicie i wyłożyć na talerz. Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Przygotować sos: czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku wsypać natkę zielonej pietruszki i dobrze wymieszać. Oba składniki smażyć przez 30 sekund, potem wlać do tego śmietanę wymieszaną z mąką, doprawić do smaku szczyptą soli , wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i zalać cebulki na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy