Polędwiczki wieprzowe w śmietanie

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 6 łyżek oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka panierki Panko
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Polędwicę wieprzową podzielić na porcje. Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz mielonego czarnego pieprzu. Na drugi talerz przesypać panierkę. Pokrojone mięso panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w panierce i włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni. Mięso smażyć do miękkości z obu stron na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Wszystko wyłożyć śmietaną kremówką.

0 komentarzy

Podobne przepisy