Żeberka wieprzowe z marchewką i rzodkiewką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 600 g żeberek wieprzowych
  • 200 g marchewki w zalewie
  • 6 rzodkiewek
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Rzodkiewkę umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie krążki. Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, majerankiem i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu osączyć je z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Na mięso położyć pokrojoną wcześniej rzodkiewkę. Marchew osączyć z zalewy, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do składników na talerzu. Gotową potrawę podawać z majonezem.

0 komentarzy

Podobne przepisy