Sałatka z papryką, kapustą i szpinakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3249

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych
  • 1 żółta papryka
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z limonki
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę białą pokroić w cienką słomkę, przełożyć na sito i sparzyć wrzącą wodą. Następnie kapustę osączyć z nadmiaru wody, przełożyć ją do miski i oprószyć cukrem oraz szczyptą soli. Do kapusty dodać pokrojony szpinak. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Całość skropić oliwą z oliwek, sokiem z limonki i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko posypać orzeszkami ziemnymi i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się