Zielona musztarda

iwona

Autor:

Przepisów: 1941

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 2 zielone papryki chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka nasion żółtej gorczycy
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Paprykę oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobna kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Cebulę z czosnkiem obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonych składników dodać nasiona gorczycy oraz pokrojoną wcześniej paprykę, bazylię suszoną i szczypiorek. Wlać do tego bulion warzywny, olej sezamowy, Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia, dobrze przestudzić i przelać do miski. Gotową podawać do potraw mięsnych, rybnych i serów.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się