Koktajl jabłkowo-koprowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 995
Koktajl jabłkowo-koprowy
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 1 szklanka cukru granulowanego
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka pokrojonego drobno kopru włoskiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miąższu ze słodkich jabłek
  • garstka zielonego kopru

Opis przygotowania:

Szklankę wody przelać do rondla, wsypać do tego granulowany cukier, pokrojony wcześniej koper kłoski i razem zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu składniki ściągnąć z ognia i dobrze przestudzić. Następnie wlać do tego sok jabłkowy, wodę mineralną i sok cytrynowy. Do całości dodać miąższ z jabłka, garstkę zielonego koperku, dobrze wymieszać i przelać do kufla.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów