Koktajl jabłkowo-koprowy

iwona

Autor:

Przepisów: 2006

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 1 szklanka cukru granulowanego
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka pokrojonego drobno kopru włoskiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miąższu ze słodkich jabłek
  • garstka zielonego kopru

Opis przygotowania

Szklankę wody przelać do rondla, wsypać do tego granulowany cukier, pokrojony wcześniej koper kłoski i razem zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu składniki ściągnąć z ognia i dobrze przestudzić. Następnie wlać do tego sok jabłkowy, wodę mineralną i sok cytrynowy. Do całości dodać miąższ z jabłka, garstkę zielonego koperku, dobrze wymieszać i przelać do kufla.

0 komentarzy

Podobne przepisy