Łosoś z boczkiem, kaparami i śmietaną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g wędzonego łososia
  • 100 g wędzonego boczku
  • 100 ml śmietany 32%
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 g świeżego majeranku

Opis przygotowania

Majeranek umyć i osączyć z wody. Kapary osączyć z zalewy. Łososia wędzonego podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Następnie na rybę wyłożyć śmietanę. Potem boczek wędzony pokroić w cienką słomkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie osączyć go z nadmiaru tłuszczu i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać świeżym majerankiem oraz osączonymi z zalewy kaparami

0 komentarzy

Podobne przepisy