Łosoś z boczkiem, kaparami i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 348
Łosoś z boczkiem, kaparami i śmietaną
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia
  • 100 g wędzonego boczku
  • 100 ml śmietany 32%
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 g świeżego majeranku

Opis przygotowania:

Majeranek umyć i osączyć z wody. Kapary osączyć z zalewy. Łososia wędzonego podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Następnie na rybę wyłożyć śmietanę. Potem boczek wędzony pokroić w cienką słomkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie osączyć go z nadmiaru tłuszczu i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać świeżym majerankiem oraz osączonymi z zalewy kaparami

0 komenatrzy

Podobne przepisy