Jabłka w syropie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

5-6 os.

Składniki

  • 6 jabłek Reneta
  • 1 l wody
  • Syrop:
  • 250 ml płynnego miodu lipowego
  • 60 mi syropu malinowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 0,5 łyżeczki mielonych goździków

Opis przygotowania

Jabłka umyć, osaczyć z wody i przełożyć je w całości do rondla. Zalać je 1 l wody i gotować do ich miękkości na średnim ogniu. Po ugotowaniu jabłka odcedzić i nabić na patyczki szaszłykowe. Przygotować syrop: miód lipowy przelać do rondla, po czym wlać do niego syrop malinowy, ekstrakt waniliowy i dodać mielone goździki. Całość dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Następnie składniki ściągnąć z ognia i namoczyć w nich nabite wcześniej na patyczki szaszłykowe gotowane jabłka. Wszystko włożyć do papilotek i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy