Szparagi z migdałami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 320
Szparagi z migdałami
fot. T.Tseng (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g zielonych szparagów
  • 100 g płatków migdałowych
  • 3 łyżki masła
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego płatki migdałowe. Płatki dobrze wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i razem z masłem wyłożyć na szparagi.

0 komenatrzy

Podobne przepisy