Kalafior z majonezem i migdałami

iwona

Autor:

Przepisów: 1934

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g migdałów
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 duży kalafior
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny świeżo zmielony

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i lekko przestudzić. Następnie dodać do nich majonez, oprószyć szczyptą mielonego pieprzu i dobrze wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz. Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 30 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się