Kalafior z majonezem i migdałami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1290
Kalafior z majonezem i migdałami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g migdałów
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 duży kalafior
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i lekko przestudzić. Następnie dodać do nich majonez, oprószyć szczyptą mielonego pieprzu i dobrze wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz. Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 30 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów