Kapusta na gorąco

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3194
Kapusta na gorąco
fot.

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej z marchewką;
  • 2 duże cebule;
  • przyprawy;
  • 80 g koncentratu pomidorowego;
  • sól, pieprz;
  • liście laurowe.

Opis przygotowania:

1. Kapustę przed gotowaniem wymoczyć w zimnej wodzie, żeby nie była zbyt kwaśna.
2. Cebule obrać, pokroić w plasterki. Obsmażyć na złoty kolor na oleju.
3. Do cebuli dodać kapustę. Wszystko wymieszać. Wlać 1 szklankę wody.
4. Zmniejszyć ogień i dusić przez 10-15 minut (można dodać jeszcze wody jak będzie to potrzebne).
5. Dodać sól, pieprz, laurowe liście, przyprawy (jeszcze trochę wody). Zostawić na kolejne 15 minut.
6. Do koncentratu pomidorowego dodać wodę (ma być płynny).
7. Wymieszać koncentrat z kapustą. Zostawić na patelni jeszcze na 5-7 minut.
Smacznego!

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy