Shashuska

arek

Autor:

Przepisów: 1847

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 czerwone słodkie papryki
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • 2 łyżki twarogu kanapkowego
  • 1 cebula
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz czarny świeżo zmielony

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w cienkie plastry. Pomidory pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i pomidory. Składniki na patelni doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć je do miękkości, pod przykryciem na średnim ogniu. Kiedy zmiękną, wbić do tego jajka i smażyć do chwili, aż białka jaj się zetną. Wtedy całość ściągnąć z ognia i dodać do szpinaku na talerzu. Następnie dodać do tego twaróg kanapkowy i wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

0 komentarzy

Moje konto

Podziel się