Zupa z serem, chorizo i jarmużem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g kiełbasy chorizo
  • 4 plastry parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pęczki jarmużu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Jarmuż umyć, osączyć z wody i posiekać go drobno do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na 2 łyżkach oliwy w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony wcześniej jarmuż, po czym składniki doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dobrze wymieszać, zalać bulionem drobiowym i doprowadzić do wrzenia. Potem włożyć do tego plastry parmezanu i całość zagotować na średnim ogniu. Kiełbasę chorizo pokroić na małe kawałki i zrumienić ją na pozostałej oliwie na patelni. Zrumienioną dodać do potrawy. Gotową potrawę ściągnąć z ognia i podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy