Kurczak z jarmużem i śmietaną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • pęczek jarmużu
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Jarmuż umyć, osączyć z wody i posiekać drobno do miski. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie plastry, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni do miękkości. Następnie do smażonego mięsa dodać posiekany wcześniej jarmuż. Dodać do tego masło i dobrze wymieszać. Wymieszane składniki doprawić do smaku szczyptą soli i dusić pod przykryciem przez 1,5 minut na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Gotową potrawę polać śmietaną i skropić pozostałą oliwa z oliwek.

0 komentarzy

Podobne przepisy