Chorizo zapiekana z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2622
Chorizo zapiekana z warzywami
fot. jules:stonesou / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g kiełbasy chorizo
  • 250 g pomidorów
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana pokroić na małe kawałki, pomidory ponacinać w górnej ich części. Kiełbasę chorizo pokroić na kawałki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć razem do brytfanki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piec do miękkości, po czym gotowe wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić. Wszystko posypać rukolą i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów