Chorizo zapiekana z warzywami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 g kiełbasy chorizo
  • 250 g pomidorów
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana pokroić na małe kawałki, pomidory ponacinać w górnej ich części. Kiełbasę chorizo pokroić na kawałki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć razem do brytfanki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piec do miękkości, po czym gotowe wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić. Wszystko posypać rukolą i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy