Zapiekanka mięsno-warzywna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 378

Składniki:

  • 250 g masła
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 4 marchewki
  • 2 bataty
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 koper włoski
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie laski i przełożyć do odpowiedniego rondla do zapiekania. Bataty oraz marchew obrać ze skóry, pokroić na male kawałki i dodać do pokrojonego mięsa. Koper włoski pokroić w kostkę i dodać do składników. Następnie masło pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli, dodać świeży tymianek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec do miękkości, po czym gotowe wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

0 komenatrzy

Podobne przepisy