Zapiekanka mięsno-warzywna

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 g masła
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 4 marchewki
  • 2 bataty
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 koper włoski
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie laski i przełożyć do odpowiedniego rondla do zapiekania. Bataty oraz marchew obrać ze skóry, pokroić na male kawałki i dodać do pokrojonego mięsa. Koper włoski pokroić w kostkę i dodać do składników. Następnie masło pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli, dodać świeży tymianek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec do miękkości, po czym gotowe wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

0 komentarzy

Podobne przepisy