Rolmopsy zapiekane z serem i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1341
Rolmopsy zapiekane z serem i śmietaną
fot. Skånska Matupplevelser / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 ml śmietany 18 %
  • 14 rolmopsów w oleju
  • 2 łyżki tartego sera Cheddar
  • 2 cebule
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i posiekać drobno do żaroodpornego naczynia. Potem cebule obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do natki zielonej pietruszki. Następnie rolmopsy osączyć z oleju i dodać do składników w naczyniu. Całość zalać śmietaną wymieszaną z tartym serem Cheddar i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika i lekko przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów