Rolmopsy zapiekane z serem i śmietaną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

5-6 os.

Składniki

  • 300 ml śmietany 18 %
  • 14 rolmopsów w oleju
  • 2 łyżki tartego sera Cheddar
  • 2 cebule
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i posiekać drobno do żaroodpornego naczynia. Potem cebule obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do natki zielonej pietruszki. Następnie rolmopsy osączyć z oleju i dodać do składników w naczyniu. Całość zalać śmietaną wymieszaną z tartym serem Cheddar i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika i lekko przestudzić.

0 komentarzy

Podobne przepisy