Czosnianka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1942
Czosnianka
fot. cajsa.lilliehook / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 4 dymki ze szczypiorkiem
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu
  • garstka świeżej mięty
  • pieprz czarny mielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć osaczyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w kostkę do rondla. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonych ziemniaków. Dymkę obrać ze skóry i dodać ją w całości o składników. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczypta soli, pieprzem suszonym estragonem i gotować do miękkości składników na średnim ogniu. Kiedy składniki zmiękną wszystko ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

Komentarze (0)