Czosnianka

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 4 dymki ze szczypiorkiem
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu
  • garstka świeżej mięty
  • pieprz czarny mielony
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć osaczyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w kostkę do rondla. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonych ziemniaków. Dymkę obrać ze skóry i dodać ją w całości o składników. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczypta soli, pieprzem suszonym estragonem i gotować do miękkości składników na średnim ogniu. Kiedy składniki zmiękną wszystko ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

0 komentarzy