Kulki dyniowo-serowe

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 400 g miąższu z dyni
  • 250 g twarogu śmietankowego
  • 200 g herbatników
  • 2 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

Opis przygotowania

Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki do miski. Miąższ z dyni przełożyć do miksera, dodać do tego ser twarogowy, wsypać cukier, mielony cynamon, tartą gałkę muszkatołową i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki wymieszać z pokruszonymi kawałkami herbatników i uformować z tego małe kulki ręcznie. Wstawić je na 1 godzinę do lodówki.

0 komentarzy

Podobne przepisy