Poncz owocowy

arek

Autor:

Przepisów: 1925

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 200 g białych winogron
  • 200 g świeżych wiśni
  • 200 ml likieru Ricard Pastis De Marseille
  • 4 jabłka
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 1 l czerwonego wina półsłodkiego Vinha Maria
  • 1 przegotowanej letniej wody
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne.

Opis przygotowania

Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skory, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry i przełożyć do szklanego naczynia. Wiśnie pozbawić pestek i dodać do pokrojonych jabłek. Potem dodać do tego obrane z łodyg winogrona, oprószyć mielonym cynamonem, pieprzem cayenne i wlać do tego miód lipowy. Następnie wlać do tego czerwone wino, likier i letnią wodę. Całość dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 60 minut.

0 komentarzy

Podobne przepisy