Tatar z sezamem i nori

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 plastry suszonego nori
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania

Plastry nori sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Polędwicę wołową zmielić maszynką do mięsa i przełożyć do miski. Następnie do zmielonego mięsa wbić jajko, wlać sos sojowy, wsypać sezam i suszony tymianek. Wszystko dobrze wymieszać i pozostawić przez 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie składniki zawinąć w plastry nori i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy