Tatar z sezamem i nori

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1191
Tatar z sezamem i nori
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 plastry suszonego nori
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:

Plastry nori sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Polędwicę wołową zmielić maszynką do mięsa i przełożyć do miski. Następnie do zmielonego mięsa wbić jajko, wlać sos sojowy, wsypać sezam i suszony tymianek. Wszystko dobrze wymieszać i pozostawić przez 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie składniki zawinąć w plastry nori i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów