Zapiekanka z kiełbasą, jajkiem i bakłażanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 563
Zapiekanka z kiełbasą, jajkiem i bakłażanem
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g kiełbasy śląskiej
  • 6 jaj
  • 2 łyżki tartego sera Gouda
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól

Opis przygotowania:

Bakłażana umyć, osączyć z wody i pokroić w drobną kostkę do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę pokroić w kostkę. Następnie oba składniki posypać suszonym tymiankiem. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli i polać tym składniki w naczyniu. Całość oprószyć tartym serem Gouda, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do czasu, aż jajka całkowicie się zetną. Wtedy składniki wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

0 komenatrzy

Podobne przepisy