Zapiekanka z kiełbasą, jajkiem i bakłażanem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 400 g kiełbasy śląskiej
  • 6 jaj
  • 2 łyżki tartego sera Gouda
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól

Opis przygotowania

Bakłażana umyć, osączyć z wody i pokroić w drobną kostkę do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę pokroić w kostkę. Następnie oba składniki posypać suszonym tymiankiem. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli i polać tym składniki w naczyniu. Całość oprószyć tartym serem Gouda, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do czasu, aż jajka całkowicie się zetną. Wtedy składniki wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

0 komentarzy

Podobne przepisy