Sałatka warzywna z jajkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 858
Sałatka warzywna z jajkami
fot. Jim, the Photographer / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g czarnych oliwek w zalewie
  • 6 jaj
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 1 marchewka
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Liśćmi sałaty wyłożyć dno miski. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić je, obrać ze skorupek i dodać do sałaty w misce. Następnie wyłożyć na to majonez. Marchew obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do składników w misce. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać osączonymi z zalewy czarnymi oliwkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów