Tofu z kukurydzą i jarmużem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g tofu z ziołami
  • 2 kolby kukurydzy
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 pęczek jarmużu
  • sól

Opis przygotowania

Jarmuż sparzyć wrząca wodą, osączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Tofu pokroić na kawałki, zrumienić go na rozpalonym grillu, po czym ściągnąć go z grilla i dodać do jarmużu na talerzu. Następnie kolby kukurydzy obrać z liści, pokroić na kawałki i również przypiec na rozpalonym grillu. Gotową ściągnąć z grilla i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy