Słodkie szaszłyki

iwona

Autor:

Przepisów: 1899

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 200 g truskawek
  • 200 g pianek marshmallow
  • 200 g gotowego niebieskiego lukru
  • 200 g gotowego czerwonego lukru
  • 150 g maczku cukierniczego
  • 1 spód biszkoptowy do torta
  • 1 l wrzącej wody

Opis przygotowania

Truskawki umyć, osączyć z wody i pozbawić szypułek. Spod biszkoptowy wyciąć odpowiedniki foremkami do ciasta i potem wycięte kształty nabić na długie patyczki od szaszłyków. Dodać do tego przygotowane wcześniej truskawki. Następnie gotowe lukry włożyć razem do jednego rondla z wrzącą wodą i trzymać je przez 10 minut, aby się rozpuściły na płynną masę. Po rozpuszczeniu torebki wyciągnąć z wrzątku, rozerwać je i polać płynnym lukrem po piankach marshmallow. Posypać je maczkiem cukierniczym i odstawić do czasu, aż lukier zastygnie. Gotowe pianki również nabić na patyczki szaszłykowe i całość wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się