Omlet z salami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2913
Omlet z salami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 ziemniaki
  • 5 dkg salami
  • 2 dkg masła
  • 2 łyżki oliwek nadzianych papryką
  • 2 łyżki oleju
  • 1 por
  • 1 czerwona papryka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Z salami zdjąć skórę i pokroić w cienkie plastry. Por i paprykę umyć, osuszyć, por pokroić w krążki, paprykę przekroić, usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Rozgrzać mocno olej na patelni i wrzucić do niego plastry ziemniaków. Ziemniaki lekko zrumienić. Roztrzepać jajka na talerzu i zalać nimi zarumienione ziemniaki. Wierzch wyłożyć plastrami salami, porem i papryką. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Następnie omlet przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec do 10 minut. Pod koniec pieczenia dodać do tego oliwki i zapiekać przez 2 minuty. Gotowy omlet podawać na gorąco.

Komentarze (1)

przepis fajny, ale na focie wygląda obrzydliwie. Chyba ci nie wyszedł, bo jakiś taki pokiereszowny jest.. :)

Podobne przepisy

Więcej przepisów