Sałatka warzywna z kurczakiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g białej kukurydzy w zalewie
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 główka sałaty
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania

Łodygi selera oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Łodygi selera pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry i zeszklić ją na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone wcześniej łodygi selera. Oba składniki zalać sosem sojowym, wymieszać i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z patelni i dodać do kukurydzy w misce. Następnie piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tk, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić je w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać, wyłożyć na talerz i podawać razem z sałatą.

0 komentarzy

Podobne przepisy