Spaghetti z warzywami i orzechami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 300 g marchewki
  • 100 g tłuczonych orzechów laskowych
  • 3 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 brokuł
  • sól
  • cukier

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Spaghetti wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się, lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wyłożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do makaronu. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej marchew. Oba składniki dobrze wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości marchewki. Kiedy marchew zmięknie, wsypać do tego tłuczone orzechy laskowe. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, cukru, wymieszać i dusić jeszcze przez 3 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do potrawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy