Tosty z wątróbką drobiową i truskawkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tosty z wątróbką drobiową i truskawkami

    Dodane przez: wd2005

    T.Tseng / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 30 g truskawek ananasowych
  • 30 g truskawek czerwonych
  • 30 g truskawek z kompotu
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 łyżki oleju
  • 4 rzodkiewki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Truskawki, rzodkiewki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Truskawki ananasowe czerwone pokroić na małe kawałki. Truskawki z kompotu osączyć z nadmiaru wody. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry. Następnie chleb tostowy wysmarować z obu stron olejem i zrumienić go na rozgrzanej patelni na małym ogniu. Zrumieniony chleb ściągnąć z ognia. Wątróbkę drobiową przełożyć do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić ją i razem z obranym ze skóry czosnkiem przepuścić przez maszynkę do mięsa. Po przepuszczeniu składniki doprawić do smaku pieprzem, wymieszać i wysmarować tym zrumienione wcześniej kromki chleba tostowego. Na to nałożyć wszystkie truskawki, pokrojoną rzodkiewkę i posypać natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy