Pieczone kanie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3605
Pieczone kanie
fot. primalprogress / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 5 kań
  • 6 łyżek masła
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Odciąć nóżki przy samych kapeluszach, dokładnie umyć i osuszyć. Z obu stron posmarować roztopionym masłem, posypać pieprzem i solą według uznania i układać na blasze posmarowanej olejem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec do uzyskania rumianego koloru. Gdy się upieką - kapelusze ułożyć na półmisku spodem do góry i położyć na każdy kapelusz pół łyżeczki masła oraz posypać natką pietruszki.

1 komentarz

podobnie jak w tym przepisie można je panierować:mąka,jajko, bułka i smażyć jak kotlety.Jeśli są b.duże pokroić na mniejsze części. Są b.smaczne i soczyste

Podobne przepisy