Pieczone kanie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 5 kań
  • 6 łyżek masła
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania

Odciąć nóżki przy samych kapeluszach, dokładnie umyć i osuszyć. Z obu stron posmarować roztopionym masłem, posypać pieprzem i solą według uznania i układać na blasze posmarowanej olejem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec do uzyskania rumianego koloru. Gdy się upieką - kapelusze ułożyć na półmisku spodem do góry i położyć na każdy kapelusz pół łyżeczki masła oraz posypać natką pietruszki.

1 komentarz

odpowiedz

podobnie jak w tym przepisie można je panierować:mąka,jajko, bułka i smażyć jak kotlety.Jeśli są b.duże pokroić na mniejsze części. Są b.smaczne i soczyste

Podobne przepisy