Szpinak z makaronem i serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3232

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g makaronu kokardki
  • 300 g mrożonego szpinaku
  • 150 g białego sera twarogowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 garstka świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania

Bazylię umyć i osączyć z wody. Makaron kokardki wrzucić do rondla z 1,5 l lekko osolonej gotującej się wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Ser twarogowy rozkruszyć w misce widelcem na drobne kawałeczki. Masło stopić na rozgrzanej patelni. Do stopionego masła wsypać suszony tymianek i smażyć przez 30 sekund. Potem dodać do tego pokruszony wcześniej ser twarogowy oraz rozmrożony szpinak. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego ugotowany makaron. Wszystko dobrze wymieszać i smażyć razem przez kolejne 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Gotową potraw posypać listkami świeżej bazylii.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się