Szparagi zapiekane w cieście z serem

arek

Autor:

Przepisów: 1835

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 ciasto filo
  • 40 g zielonych szparagów
  • 25 g tartego parmezanu
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • sól

Opis przygotowania

Szparagi dokładnie umyć, odciąć ich końcówki i osączyć z wody. Plastry ciasta filo wysmarować roztopionym masłem tylko z jednej strony. Następnie dodać do tego szparagi. Całość posypać tartym parmezanem, doprawić do smaku szczyptą soli i dokładnie zwinąć w rulony. Wszystko posypać suszonym rozmarynem, przełożyć na blachę do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do czasu, aż ciasto przybierze złocisty kolor. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się