Lody z kremem i kukurydzą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 400 g lodów cytrynowych
  • 400 g słodkiej kukurydzy w zalewie
  • 300 ml skondensowanego mleka słodkiego
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 150 g żelek
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania

Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę w misce, po czym wlać do niej mleko skondensowane i ponownie zmiksować. Kukurydzę osączyć z zalewy i również zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie zmiksowaną kukurydzę przełożyć do miski ze składnikami. Lody cytrynowe posypać cynamonem, także zmiksować i dodać je do całości. Wszystko posypać żelkami i wstawić na 1 godzinę do zamrażalnika.

0 komentarzy

Podobne przepisy