Warzywa z sosem sojowym, miodem i pędami bambusa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3476

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Warzywa z sosem sojowym, miodem i pędami bambusa

    Dodane przez: wd2005

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 150 g pędów z bambusa w zalewie
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 zielone papryki
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 1 mały por
  • 1 mała, czerwona papryczka chili
  • sól

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Pędy bambusa osączyć z zalewy. Paprykę zieloną oraz chili pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Por pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni i dodać do niej pokrojone wcześniej warzywa. Smażyć je przez 1,5 minuty na średnim ogniu i wlać do nich miód oraz sos sojowy, dobrze wymieszać i dusić przez kolejne 1,5 minuty. Po tym czasie dodać do tego pędy z bambusa. Całość doprawić do smaku szczyptą soli (jeśli trzeba), wymieszać, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy