Brzoskwinie zapiekane z rzepą i serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Brzoskwinie zapiekane z rzepą i serem

    Dodane przez: wd2005

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 4 brzoskwinie
  • 2 łyżki tartego sera cheddar
  • 2 łyżki sera Roquefort
  • 1 biała rzepa

Opis przygotowania

Brzoskwinie oraz rzepę umyć i osączyć z wody. Następnie rzepę obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie plastry i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Brzoskwinie pozbawić pestek, po czym miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej rzepy w naczyniu. Całość posypać tartym serem cheddar i serem Roquefort, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do do miękkości składników. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

0 komentarzy

Podobne przepisy