Sałatka z grillowanego kopru

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sałatka z grillowanego kopru

    Dodane przez: arek

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 6 pomidorów rzymskich
  • 2 kopry włoskie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 gałązki zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie koper włoski skropić oliwą z oliwek, przełożyć go na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z grilla, obrać jego pierwsze warstwy, a kolejne pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Pomidory rzymskie pokroić na połowy i dodać do kopru na talerzu. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i udekorować gałązkami zielonego koperku.

0 komentarzy

Podobne przepisy