Sałatka z grillowanego kopru

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 654
Sałatka z grillowanego kopru
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 6 pomidorów rzymskich
  • 2 kopry włoskie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 gałązki zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie koper włoski skropić oliwą z oliwek, przełożyć go na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z grilla, obrać jego pierwsze warstwy, a kolejne pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Pomidory rzymskie pokroić na połowy i dodać do kopru na talerzu. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i udekorować gałązkami zielonego koperku.

0 komenatrzy

Podobne przepisy