Awokado panierowane

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Awokado panierowane

    Dodane przez: wd2005

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 4 dojrzałe awokado
  • 1,5 szklanki mleka kokosowego
  • 1,5 szklanki bułki tartej
  • 0,5 łyżeczki mielonego, białego pieprzu
  • szczypta soli
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Awokado umyć, pozbawić pestek, a miąższ pokroić w ćwiartki i przełożyć go do miski. Pokrojone awokado zalać mlekiem kokosowym. Bułkę tartą przesypać do miski i wymieszać ją ze szczyptą soli oraz mielonym pieprzem białym. Awokado osączyć z nadmiaru mleka i posypać je wymieszanymi wcześniej składnikami. Całość włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy