Karkówka z grillowanym awokado

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Karkówka z grillowanym awokado

    Dodane przez: iwona

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Awokado umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Karkówkę pokroić na małe kawałki i dodać ją do zeszklonego czosnku. Mięso doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i smażyć do miękkości na średnim ogniu pod przykryciem. Kiedy zmięknie, ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz. Awokado w całości przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować je do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć je z grilla i lekko przestudzić. Następnie obrać je ze skóry, pozbawić pestki, pokroić w ćwiartki i dodać do mięsa na talerzu. Wszystko posypać sezamem.

0 komentarzy

Podobne przepisy