Pesto z lodami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Pesto z lodami

    Dodane przez: iwona

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 300 g lodów kakaowych
  • Pesto:
  • 300 g orzechów nerkowca
  • 4 listki świeżej bazylii
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól

Opis przygotowania

Bazylię umyć, osaczyć z wody i przełożyć ją do miksera. Do bazylii dodać orzechy nerkowca i wlać do tego ocet balsamiczny. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, po czym doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i przełożyć do miseczki. Następnie dodać do tego po jednej gałce lodów kakaowych i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy