Boczek w bulionie z sałatą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Boczek w bulionie z sałatą

    Dodane przez: iwona

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 600 ml bulionu wołowego
  • 400 g surowego boczku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • sól
  • czarny pieprz mielony

Opis przygotowania

Sałatę rzymską dokładnie umyć i osączyć z wody. Boczek pokroić na porcje i ponacinać go ostrym nożem tylko z jednej strony w kostkę. Następnie przełożyć go na rozgrzany olej na patelni, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do miękkości. Kiedy zmięknie, ściągnąć go z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Mięso obłożyć liśćmi sałaty rzymskiej. Bulion wołowy zagotować na średnim ogniu i zalać nim składniki na talerzu. Gotowe danie podawać na gorąco.

0 komentarzy

Podobne przepisy