Flądra na ostro

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 567
Flądra na ostro
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z flądry
  • 2 łyżki masła
  • 2 liście czerwonej cykorii
  • 2 łodygi rukoli
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 1 łyżeczka ostrej, czerwonej papryki chili
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • mielony pieprz czarny

Opis przygotowania:

Filety z flądry, rukolę oraz cykorię umyć i osączyć z wody. Następnie filety z flądry oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mieloną ostrą papryka i smażyć na średnim ogniu w mocno rozgrzanym, głębokim oleju do miękkości ryby. Usmażoną rybę ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na liście cykorii. Całość posypać tartym parmezanem i udekorować rukolą.

0 komenatrzy

Podobne przepisy